Winterfair ondersteund een goed doel:

Elk jaar zetten wij als organisatie een nieuw doel in het licht, hier schijnen wij een lampje op.
Omdat wij het iets terug willen doen voor deze kanjers, geven wij elk jaar een bedrag als presentje. 
Hiermee kunnen zij weer iets extra's betekenen voor de maatschappij.


Villa Frappant

Wij zijn stichting Villa Frappant

Wij creëren zorgeloze momenten voor gezinnen... Wij ondersteunen ouders met kinderen met een beperking tot en met VG 5. Wij doen dat door het creëren van zorgeloze momenten voor het hele gezin. Dat doen we door ons te ontfermen over het kind, te begeleiden en verzorgen. Maar ook door onze ervaring in te zetten bij het doorlopen van alle aanvragen, onderzoeken, gesprekken en procedures waarmee je als ouder wordt geconfronteerd.

Wij hebben maar één doel: regelen wat er geregeld moet worden om het gezin te beschermen tegen oververmoeidheid, teleurstellingen en frustraties. Immers, alleen door het bewaken van de stabiele gezinssituatie is een goede en duurzame zorg voor het kind mogelijk. Tante Frappant… De ambulante zorg van Villa Frappant.

Nee, wij zijn geen kletstantes of theetantes. Wij zijn de Tantes van Villa Frappant! Wij ondersteunen gezinnen met een kind met een beperking. Doel hiervan is om de ouders tijdelijk te ontzorgen. Maar we starten nu al met de ondersteuning van ouders in hun eigen thuissituatie!

Hoe fijn is het voor kinderen als er een Tante komt die leuke dingen met ze doet, ze meeneemt voor een uitstapje of gewoon gezellig komt oppassen! Hoe fijn is het als ouders hun kind even in handen kunnen geven van een ervaren Tante! Doordat wij de zorg van het kind overnemen, kunnen ouders op adem komen of weer eens samen wat ondernemen.

Wij streven ernaar om een of twee vaste Tantes per gezin te hebben, zodat het kind weet wie er komt en er een vertrouwensband wordt opgebouwd. Het is mogelijk om onze hulp op vaste dagen in te schakelen, maar we werken net zo goed met flexibele uren.

Wat kunnen wij doen? We bieden praktische ondersteuning en hebben een luisterend oor. We begeleiden ouders thuis bij het zien van nieuwe mogelijkheden en kunnen tip en trucs delen vanuit onze kennis en opgedane ervaring. Dit kan bijvoorbeeld gaan over materiaalgebruik, over uit te voeren handelingen of over de aanpak van de begeleiding van het kind. Ook kunnen ouders een Tante uitnodigen bij een gesprek met de school of het dagverblijf om af te stemmen over de zorg en begeleiding. Wij gaan ook mee naar een moeilijk gesprek met bijvoorbeeld de kinderarts of met school. We kunnen dan meedenken, vragen stellen of uitleg geven over de inhoud van het gesprek.

We hebben allemaal veel ervaring en we zijn opgeleid om dit specifieke werk te doen. Minstens zo belangrijk: wij zijn gek op kinderen!

Heb jij een kind of kinderen met een beperking in de leeftijd van nul tot twaalf jaar tot en met indicatie VG5, zonder verpleegtechnische handelingen in de gemeentes Altena, Breda, Drimmelen, Geertruidenberg en Oosterhout? Heb je daarbij behoefte aan tijdelijke ontzorging zodat jij of jullie even tot rust kunnen komen? Neem dan gerust contact op of via Whatsapp met Villa Frappant, afdeling Tante Frappant: 06 - 82072263 Anne-Marie of Susan. Wij komen graag naar jullie toe!